Terug

  • Gratis verzending vanaf 25,-
  • Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden!
  • Veilig bestellen!

Snelverbinders

Filters

Snelverbinders

Wat is een snelverbinder?

Een snelverbinder zorgt ervoor dat je eenvoudig een aftakking kunt maken op een bestaand elektronisch circuit. Met een snelverbinder is het niet nodig om te knippen, solderen en te krimpen. Daardoor kun je een stuk sneller werken.

Hoe werkt een snelverbinder?

Een snelverbinder bestaat uit twee delen, namelijk een kunststof huis en metalen geleider. Je plaatst de kabels die je met elkaar wilt verbinden in de kunststof behuizing en knijpt vervolgens met een tang de metalen geleider dicht. Deze vergrendel je met de kunststof klem, zodat alles netjes op zijn plaatst blijft.

De metalen geleider is voorzien van 2 inkepingen. Doordat deze smaller zijn dan de kabelisolatie snijden deze tot aan de geleiders van de kabel. Hierdoor ontstaat een verbinding waarlangs elektriciteit kan lopen.

Welke toepassingen hebben snelverbinders?

Een snelverbinder wordt voornamelijk gebruikt bij uitbreiden van een bestaand circuit. Bijvoorbeeld het aansluiten van een extra apparaat op de 12V voeding van een auto.

Welke soorten snelverbinders zijn er?

In ons assortiment tref je enkele en dubblevoudige snelverbinders. De dubbele variant geeft een betere verbinding doordat hij op twee plaatsen de kabels met elkaar verbindt.

Waar moet ik op letten bij het kopen van snelverbinders?

Het belangrijkste waar je op moet letten bij het kopen van een snelverbinder is de draaddikte. De draaddikte wordt net als bij kabelschoenen aangeduid door de kleur.

  • Rood: draaddikte van 0.5 - 1.5 mm2
  • Bruin: draaddikte van 0.75 - 1.5 mm2
  • Blauw: draaddikte van 1.5 - 2.5 mm2
  • Geel: draaddikte van 4.0 - 6.0 mm2

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box