Terug

  • Gratis verzending vanaf 25,-
  • Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden!
  • Veilig bestellen!

Schakelaar 12V kopen?

Hier vind je een overzicht van alle 12V schakelaars die je bij ons kunt krijgen. Je vindt hier drukschakelaars, tuimelschakelaars en wipschakelaars, gewoon uit voorraad leverbaar. Voor 15.00 uur besteld, de volgende werkdag bezorgd.

Filters

Schakelaar 12V kopen?

Wat is een 12V schakelaar?

Met een schakelaar kun je een elektrisch circuit onderbreken of juist sluiten. Het meest bekende voorbeeld is natuurlijk de lichtschakelaar in huis. In een gesloten toestand laat de schakelaar de stoom door en gaat bijvoorbeeld de verlichting aan.

Naast de lichtschakelaar zijn er talloze voorbeelden te bedenken waar je schakelaars tegen kunt komen. Bijvoorbeeld in de auto of keuken, op de computer of bij de voordeur. Schakelaars zorgen ervoor dat je een apparaat of installatie kunt bedienen.

Hoe werkt een 12V schakelaar?

Een 12 volt schakelaar plaats je in een elektrisch circuit. Een schakelaar is voorzien van minimaal twee aansluitpunten, maar meer is ook mogelijk. Meer aansluitpunten kunnen bijvoorbeeld handig zijn als je met één schakelaar meerdere apparaten of installaties wilt bedienen.

Om het makkelijk te houden gaan we uit van een standaard aan-/uit schakelaar. Een schakelaar plaats je altijd in serie. Een schakelaar zorgt er vervolgens voor dat je de stroom kunt onderbreken of doorlaten. Hiermee bedien je het apparaat of de installatie.

Welke toepassingen hebben 12V schakelaars?

Schakelaars gebruik je om iets te kunnen bedienen. Daarom heeft een schakelaar vele toepassingen. Een 12V schakelaar wordt bijvoorbeeld gebruikt in de auto-industrie, waar veelal gewerkt wordt met een spanning van 12V.

Wat voor soorten 12V schakelaars zijn er?

Er zijn behoorlijk veel schakelaars. We gaan je niet vervelen met een lijst waarvan je de helft toch nooit nodig gaat hebben. Wel vind je hieronder een overzichtje van het soort schakelaars dat wij aanbieden:

Waar moet ik op letten bij het kopen van een 12V schakelaar?

Omdat er verschillende soorten zijn is het verstandig om goed na te gaan wat de beste oplossing is voor jouw elektrische installatie. Stel jezelf hierbij de volgende vragen:

  • Wat ga ik bedienen met de schakelaar?
  • Waar ga ik de schakelaar plaatsen en hoeveel ruimte heb ik daarvoor?
  • Hoe wil ik de schakelaar aansluiten?

Uiteraard is iedere situatie anders en kan het soms lastig zijn om het juiste product te vinden. Laat het dan gerust even weten, we helpen je graag. Stuur een berichtje naar [email protected] en je hebt binnen 24 uur een reactie.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box