Terug

  • Gratis verzending vanaf 25,-
  • Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden!
  • Veilig bestellen!

Krimpkous

Filters

Krimpkous

Wat is krimpkous?

Een krimpkous is een dunne slang die bij verhitting in diameter krimpt. Het materiaal, polymeer plastics, krimpt in diameter en niet tot nauwelijks in lengte.

Hoe werkt krimpkous?

Door het verhitten van de krimpkous krimpt de diameter. Dit kan met behulp van een aansteker, föhn of met behulp van speciaal gereedschap.

Waarvoor word krimpkous gebruikt?

Krimpkous wordt voornamelijk gebruikt om soldeer- of krimpverbindingen te isoleren. Door het verhitten krimpt het materiaal om de te isoleren kabel heen. Het is geen probleem dat de diameter ongelijk is. Door het verhitten wordt het materiaal stugger waardoor de geïsoleerde verbinding extra beschermd is.

Welke soorten krimpkous zijn er?

Krimpkous komt in verschillende diameters en lengtes. Daarnaast kan ook de krimpverhouding verschillen. In ons assortiment vind je krimpverhoudingen van 2:1 en 3:1. Dit betekent dat wanneer de krimpkous verhit de diameter halveert, in het geval van een krimpverhouding van 2:1. Bij een krimpverhouding van 3:1 krimpt de diameter zelfs tot een derde van de oorspronkelijke diameter.

Naast verschillende krimpverhoudingen zijn er ook krimpkousen die aan de binnenzijde zijn voorzien van lijm. De lijm smelt bij het verhitten en zorgt voor een vocht- en luchtdichte isolatie. Deze krimpkous wordt ook wel dubbelwandig genoemd.

Waar moet ik op letten bij het kopen van krimpkous?

Bij het kiezen van de juiste krimpkous moet je op de volgende aspecten letten:

  • Krimpverhouding
  • Kleur
  • Lengte
  • Wel of niet dubbelwandig

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box