Terug

 • Gratis verzending vanaf 25,-
 • Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden!
 • Veilig bestellen!

Kabelschoen kopen?

Quparts heeft een breed assortiment kabelschoentjes. Van ring kabelschoen tot stootverbinders. Ongeïsoleerde of waterdichte kabelschoenen gewoon uit voorraad leverbaar. Voor 15.00 uur besteld, de volgende werkdag bezorgd.

Kabelschoen kopen?

Wat is een kabelschoen?

Een kabelschoen is een soort connector. Je kunt er namelijk kabels mee verbinden. Of het nu met elkaar is, met een vlak oppervlak of een ander onderdeel. Kabelschoenen heb je in veel verschillende vormen en maten. Ze zorgen voor een goede niet permanente verbinding. Je komt kabelschoentjes vaak tegen in de auto-industrie, maar ook in huishoudelijke apparatuur zijn geen onbekende.

Hoe werkt een kabelschoen?

Een kabelschoen ‘monteer’ je aan de kabel door middel van een krimpverbinding. Deze kun je maken met speciaal gereedschap. De zogenaamde krimptang. Bekijk hier ons assortiment krimptangen. Om een goede verbinding te creëren dien je de kabel te strippen. Door de kabel te ontdoen van de isolerende laag komen de aders bloot te liggen. Om deze aders krimp schuif je een kabelschoen welke je vervolgens met behulp van de krimptang fijn knijpt om ervoor te zorgen dat de kabelschoen goed vast zit.

Let er bij het verwijderen van de isolatie van de kabel op dat je niet teveel of te weinig weghaalt. Als je namelijk te weinig weghaalt heb je kans dat de verbinding niet goed is en de kabel makkelijk los komt. Haal je te veel weg dan liggen de aders bloot en is het risico op storingen door bijvoorbeeld kortsluiting groter. Om de isolatie van de kabel te halen kun je een striptang gebruiken.

Wanneer je eenmaal de kabelschoen aan de kabel hebt gemonteerd kun je heb verbinden met het onderdeel, oppervlak of de kabel die je in gedachte had. Om kabels met elkaar te verbinden kun je bijvoorbeeld vlakstekkers of kogel kabelschoenen gebruiken.

Welke toepassingen hebben kabelschoenen?

Kabelschoentjes kom je eigenlijk overal waar met kabels gewerkt wordt tegen. Enkele voorbeelden zijn de auto-industrie, nautische-industrie, in de panelenbouw ook wordt het vaak door elektriciens toegepast. Als je het bij je thuis wilt zien, kun je eens zoeken naar een aarde draad. Deze worden meestal met behulp van een ringkabelschoen aangesloten.

Welke soorten kabelschoenen zijn er?

Omdat de kabelschoen een breed toepassingsveld kent zijn en een hoop verschillende soorten verkrijgbaar. Bij ons vind je de:

 • Ringkabelschoen
 • Vorkkabelschoen
 • Lip-vorkkabelschoen
 • Penstekker
 • Vlakstekker (mannetje/vrouwtje)
 • Kogel kabelschoen (mannetje/vrouwtje)
 • Stootverbinder

Naast dat je verschillende vormen hebt is er ook variatie in de afwerking. Zo heb je PVC geïsoleerde kabelschoenen, Nylon geïsoleerde kabelschoenen, niet-geïsoleerde kabelschoentjes en waterdichte kabelschoenen.

Waar moet ik op letten bij het kopen van kabelschoentjes?

Bij het aanschaffen van kabelschoentjes moet je op een aantal dingen letten, namelijk;

 1. Wat is de toepassing waarvoor ik de kabelschoen wil gaan gebruiken?
 2. Welke mate van isolatie heb ik nodig?
 3. Wat is de dikte van de kabel waar ik de kabelschoen aan wil monteren?
 4. Als je kiest voor een vork- of ringkabelschoen is het ook belangrijk om te kijken welke breedte de vork/ring moet hebben.

Ga je bijvoorbeeld in een vochtige omgeving een kabel met een dikte van 2.0 mm2 aansluiten, dan is het verstandig om te kijken naar een waterdichte kabelschoen die geschikt is voor een draaddikte van 1.5 tot en met 2.5 mm2. Bij de kabelschoenen met isolatie kun je deze herkennen aan de blauwe kleur. De andere kleuren zijn rood (0.5 tot 1.5 mm2) en geel (4.0 tot 6.0 mm2).

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box